Tovább menetelünk az autonómia felé!

Csak akkor születtek nagy dolgok,

Ha bátrak voltak, akik mertek,

S ha százszor tudtak bátrak lenni,

Százszor bátrak és viharvertek.

(Ady Endre)

Nem lehet eredményes egy kisebbségi sorba került közösség, ha vezetői kijátszhatóak egymás ellen, ha a politikai pártoskodás, ha szűk csoportérdekek érvényesítése felülírja a nemzeti érdek érvényesítését. Számtalan példa mutatja, csak ott értek el eredményt, autonómiát nemzeti közösségek, kisebbségek, ahol ebben a kérdésben konszenzus volt. Tavaly október 27-én bizonyítottuk – közösség és politikai vezetők egyaránt – az önrendelkezés szükségességét tekintve nálunk is egyetértés van! A Székelyek Nagy Menetelése ügyében örömmel állapíthattuk meg, minden politikai vezető – tartozzanak bármely magyar párthoz is – lényegében ugyanazt tartja helyesnek, és kiállnak a közösség jogaiért, illetve Székelyföld autonómiája mellett.

Félelemre nem lehet jövőt építeni!

„Nem félünk!” – harsogta harmincezer ember tavaly március10-én Marosvásárhelyen. „Itthon vagyunk!” – fogalmazták meg Marosvásárhely utcáin a felvonulók. Visszatért önbizalmunk. Kiderült: bátrak vagyunk, és nagy dolgokra készek! Október 27-én pedig elindultunk egy úton, ezen kell most továbbmenetelnünk!

Felemelkedés, gyarapodás a célunk, hogy biztosan megmaradjunk! Sorsunkat magunknak kell irányítani, hogy szülőföldünkön jövőt építhessünk gyermekeink, unokáink számára. Ezt fogalmazzuk meg ismételten idén március 10-én, és ezt próbálják ellehetetleníteni, azok, akik alapvető emberi jogokat semmibe véve, az alkotmány által is garantált gyülekezési jogot és a szólásszabadság tiszteletben tartását korlátozzák Marosvásárhelyen. A székelyek szabadsága tehát a tét a Székely Szabadság Napján!

Tartson velünk minden magyar! Találkozzunk március 10-én, a marosvásárhelyi Postaréten.

Biró Zsolt, a Magyar Polgári Párt elnöke, a Székely Nemzeti Tanács alelnöke

2014.03.06.