Az EJKE közleménye a 2014.03.10-i Székely Szabadság Napjával kapcsolatban

Civil szervezetként, Erdélyre, az erdélyi magyarságra figyelő, demokratikusan gondolkodó emberek egyesüléseként - tiszteletben tartva a román állam szuverenitását, törvényhozási szabadságát - támogatjuk Székelyföld területi autonómiatörekvését, mint az egyetlen ésszerű, nemzetközi jogi normáknak megfelelő megoldást, mellyel álláspontunk szerint a román-magyar békés együttélés biztosítható.

Kérjük az egyesület tagjait és minden a magyarság jövőjéért felelősséget érző embert, hogy vegyen részt 2014. március 10-én a marosvásárhelyi megemlékezésen, vagy valamelyik magyarországi, európai, amerikai szimpátia tüntetésen és békés jelenlétével támogassa az erdélyi magyarok törekvését, hogy nemzeti identitásukat megtartva, szülőföldjükön boldogulhassanak.

A marosvásárhelyi megemlékezéssel kapcsolatos pontos tájékoztatás érdekében figyeljék a Székely Nemzeti Tanács (www.sznt.ro) közleményeit, a budapesti szimpátia megmozdulással kapcsolatban a www.supportszeklerland.hu oldalt.

A nemzeti önrendelkezés jegyében tartott megemlékezések helyszínei (kizárólag a marosvásárhelyi és a magyarországi helyszínek:

1. Székelyföld - Marosvásárhely - időpont 17.00 óra, helyszín a Postarét szervező: Székely Nemzeti Tanács

2. Magyarország - Budapest - időpont 17.00 óra, helyszín a Hősök tere szervező: Székelyföldért Társaság

3. Magyarország - Sárospatak - időpont 17.00 óra, helyszín Wass Albert emlékkő szervező: Sárospataki Wass Albert Kör

4. Magyarország - Szolnok - időpont 17.00 óra, helyszín a Tisza hajósok terén az I. és II. világháborús emlékmű szervezők: a székely leszármazottak közössége és a Vitéz Rend

EJKE

2014.03.06.