Részvételre buzdít az EMNP

Nagyon fontos lenne, hogy minél nagyobb számban részt vegyünk Marosvásárhelyen a székely szabadság napján, hogy megmutassuk, nem félünk kiállni jogainkért, mert ha nem tesszük, akkor hagyjuk, a hatalom úgy packázzon velünk, ahogy csak akar – jelentette ki tegnap Bedő Zoltán, az Erdélyi Magyar Néppárt képviselője.

Törvénytelen volt a székely szabadság napjára tervezett marosvásárhelyi felvonulás betiltása, és folyik a zavarkeltés, félrevezetik az embereket, sokan úgy értelmezik, az egész rendezvényt lefújta a polgármester, pedig ez nem igaz, a Postaréten, a Székely vértanúk emlékművénél megtartják a megemlékezést és a tiltakozó népgyűlést – hangsúlyozta. Az alkotmányra és a gyülekezési jogot szabályozó törvényre hivatkozva sorakoztatott fel érveket, miért járt el jogtalanul Dorin Florea polgármester, amikor nemet mondott a megemlékezést követő felvonulásra. Szerinte titkosszolgálati eszközökkel zajlik azóta is a diverzió, az emberek nem értik pontosan, miről van szó, és mire vonatkozik a tiltás. A hétfői rendezvény próbatétel, annak fokmérője, hogy mennyire lehet bennünket térdre kényszeríteni – mondotta. Az EMNP szerepet vállal a szervezésben is, az induló buszokra az EMNP-székházakban is lehet jelentkezni.

Március 10-én, hétfőn ünnepeljük Marosvásár­helyen a székely szabadság napját, a kezdeményező SZNT százezer ember jelenlétére számít, és a székelyföldi területi autonómia igényének kinyilvánítása mellett alapvető emberi jogok – a szólásszabadság és a gyülekezési jog – megsértése miatt is tiltakozik majd az összegyűlt tömeg.

Szerző: Farkas Réka

2014.03.07.

Forrás: 3szek.ro