Miért fizessen valamiért, ha kaphat jobbat ingyen?

A sic.hu-t ajánljuk a székelyföldi cégek, egyesületek és magánszemélyek figyelmébe!

A romániai honlapot üzemeltetők a napokban kaptak egy levelet, amiben az illetékes szakhatóság tájékoztatja, hogy jövőtől a .ro végződésű nevekért éves bért kell fizetnie még annak is, aki korábban elég jelentős összegért elvileg végleg megvásárolta azon név használati jogát. Ez nyilván nem tisztességes, ugyanakkor egy alkalom arra, hogy a székelyföldi honlap-tulajdonosok elgondolkozzanak azon, hogy egyáltalán ragaszkodnak-e ahhoz, hogy az interneten romániaiként (rosszabb esetben románként) tartsák számon őket. Adott ugyanis a lehetőség arra, hogy pontosabban megjelöljék hovatartozásukat, azt, hogy így vagy úgy de elsősorban székelyek, Székelyföldhöz kötődnek.

Ebből a célból a Székelyföldért Társaság már évekkel korábban elérhetővé tette a sic.hu végződésű honlapneveket, ráadásul tavaly óta - köszönhetően támogatóinknak - ez ingyenes, tehát sem bejegyzési, sem éves bérleti díjat nem kell értük fizetni. Most, amikor minden .ro végződésű honlapnév-tulajdonosnak döntenie kell a hogyan továbbról, arra bíztatjuk tehát azokat, akiknek bármilyen székely kötődésük van, hogy fontolják meg, s mintsem hogy évente újabb pénzösszegeket fizessenek lényegében a román államnak, inkább éljenek az általunk felkínált ingyenes lehetőséggel, hisz így duplán nyernek, nem csak pénzt spórolnak meg, hanem hovatartozásukat is pontosabban megjelölik már a honlapjuk nevével.

A rendszert eredetileg önfenntartónak terveztük, ennek megfelelően a nevekért eleinte fizetni kellett (egy képletesnek is nevezhető 37 lejt). Időközben azonban a támogatóknak, majd a pályázaton nyert összegnek köszönhetően lehetővé vált az ingyenesség, úgy, ahogy a hirdetéseinkben is olvasni lehet. Reményeink szerint ezt hosszú távon is biztosítani tudjuk, de míg nincs ezt garantáló támogatói szerződésünk aláírva, addig az informatikai rendszeren nem változtattunk. Ezért áll fenn ez a kissé nyakatekert állapot, amiért mindenkitől elnézést kérünk. Ezzel együtt ha valaki most foglal nevet, azért nem kell fizessen, ezért kérjük azt, hogy a fizetési módnál válassza a banki átutalást, mert így a rendszer proforma számlát generál, azt meg el lehet küldeni nekünk, hogy szerezzünk tudomást a foglalásról és tudjuk aktiválni a nevet.

Kérjük látogassanak el a www.sic.hu honlapra, és ott a "Honlapok" menüben megtalálnak minden további útmutatást, szükség esetén pedig a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen munkatársaink is rendelkezésükre állnak. Rajta hát, aki székely, az váltson sic.hu-ra!

Érd, 2017.12.15.

György-Mózes Árpád

elnök

Székelyföldért Társaság