Kiemelt híreink

Ülésezett a Székely Nemzeti Tanács Állandó Bizottsága - 2019. február 23.

A Székely Nemzeti Tanács Állandó Bizottsága február 23-i sepsiszentgyörgyi ülésén megerősítette a Székely Nemzeti Tanács alapításakor megfogalmazott elvek és célok melletti töretlen elkötelezettségét, egységét.

Bővebben:

Megerősítette az erdélyi önrendelkezés iránti igényt Marosvásárhelyen tartott együttes ülésén a két nemzeti tanács

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) és a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) együttes ülésen erősítette meg szombaton a marosvásárhelyi Vártemplomban az erdélyi magyarság kulturális autonómia és a székelység területi autonómia iránti igényét. Az együttes ülésen a két nemzeti tanács száz évvel ezelőtti megalakulásáról is megemlékeztek.

Bővebben:

Ismét őrtüzek gyúlnak az autonómiáért – a székely közösség összefogására számít az SZNT

Kitartó a Székely Nemzeti Tanács: ismét lármafák meggyújtására szólítja fel a székely közösséget. A vasárnapra szóló felhívás részeként ugyanakkor közös imára kérik fel a magyar keresztény gyülekezeteket.

Bővebben:

NEA

Médiapartnereink

 

Main Menu

Támogatóink

1893. november 20-án született Tusnádon, zoológus, ideghisztológus.

1918-ban végzett a budapesti egyetem természet-földrajz szakán, utána itt, majd a Szegedi Tudományegyetemen tanított. 1967-től a szegedi Állatszervezettani és Állatrendszertani Intézet tudományos kutatója volt, több szaklapot és folyóiratot szerkesztett. Kutatási területe az idegszövettan és idegélettan.

1958-tól a londoni Királyi Orvosi Társaság, a Nemzetközi Ideganatómiai Akadémia fogadta tagjai közé, 1960-tól pedig a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja lett.

Közel félszáz szakmai közleménye és könyve főként német, angol és francia nyelveken jelentek meg.

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Képek

Kereső

Bejelentkezés